Ny design

Som planerat var det dags för ny design 31 december, så vad tycks? Bilden i bannern är hämtad från Miu Mius vår/sommar-visning.

Smokey eyes

image269

Imorgon är det nyår och jag tänker köra på sotade ögon, något som kan vara lite svårt att få till innan man lärt sig tekniken. Jag har hittat en super videoguide och gjort en lista över bra produkter. Sotade ögon matchas bäst med en i övrigt diskret makeup: matt foundation, diskret formande rouge samt neutrala läppar. Bild: Emanuel Ungaros Fall 2007

Grund: Clinique Stay Matte Sheer Powder
Eyeliner: Yves Saint Laurent The Black Eyeliner
Ögonskugga: Matte shadow i färgerna Chiffon, Thunder och Black från Face Stockholm
Mascara: Diorshow Blackout


Underbara reaplagg

image268
Två gånger om året är det okej att handla för mer pengar än man har - sommarrean och mellandagsrean. De här godbitarna finns nu på eluxury till lägre priser. Tyvärr betyder lägre inte alltid låga, och trots att det finns gott om plats i garderoben för ett par Marc Jacobs-skor så är tomrummet i plånboken lite för stort just nu..

H&M Spring 2008

image267
Nu tänker jag göra precis som alla andra, visa mina favoriter ur H&Ms förhandstitt på vårkollektionen. När katalogen landade i min brevlåda tyckte jag inte att det var särskilt mycket att hurra över, men det här är ju riktigt snyggt!

Ikväll har jag på mig min korsett från Zara tillsammans med mina nya jeans, får se om jag bjuder på en bild lite senare..

High heels

image266
Precis fyndat världens snyggaste skor på rean? Är de dessutom omöjliga att gå i? Här har du tipsen på hur du trippar fram i dina klackar utan problem! Bilder ur Djävulen bär Prada och från InStyle.com

- Vicka på rumpan, det absolut bästa tricket i början
- Sträck på dig (in med magen, ut med brösten), dålig hållning gör det bara svårare
- Låt fötterna "rulla" fram, sätt först ner klacken och sedan resten av skon (utan att överdriva förstås)
- Titta framåt och absolut inte neråt, då förflyttas din vikt till främre delen av foten och det är lätt att tappa balansen
- Övning ger färdighet. Städa i högklackat!

Ingen regel utan undantag, på kullersten får man se ut som en idiot! Och glöm inte att klacka om skorna när det behövs..

Kvällens önskeoutfit

image265
Skor: Miu Miu
Jeans: Likt mina nya, men från Topshop
T-shirt: Alexander McQueen himself
Kavaj: Maskulin från Stella McCartney
Armband: Roberto Cavallis blaffiga armband blir plötsligt okej..

Mellandagsrea

image264
Tog en tur på rean i Malmö idag, och visst hittade jag nåt, men inte var det på rea.. Ett par grå jeans från Cheap Monday fick följa med mig tillsammans med ögonskugga från Face till att sota (i färgen Thunder) som passar bra till nyår samt Aloe Vera Gel från Face. Mirakelkräm, rekommenderas verkligen! Går in i huden på en minut och är godis för min vintertorra hy.

Inne på Zara var det kaos, jag hade tänkt köpa på mig ett par av deras satinpumps med rosett, men hittade bara en blå vänstersko och en röd högersko (båda i min storlek förstås). Vem köper två skor i olika färg? Eller ännu värre, vem gömmer skorna för att ingen annan skall kunna köpa dem!?



Julklappar

image262
Jag lovade att visa mina julklappar, så här ser ni en del av dem! Älskar underkläderna från Chantelle, och skorna från Novita var efterlängtade.. Vad fick ni i julklapp?

Juldagen

Nu är julen (äntligen?) över, även om det är riktigt mysigt blir det lite för mycket av släkten ibland. Så imorgon åker jag hem. Det låg en massa fina klappar till mig under granen, bl.a. jättefina underkläder, skor, en bustier och den underbara SATC-boxen. Ni får se allt inom ett par dagar! Men nu är det sista timmarna med släkten kvar så vi ses imorgon, och jag hoppas att alla haft en underbar jul ♥

Förresten, här på farmors dator syns inte hela bannern, är det någon annan som inte heller ser den lila ramen runt hela bilden hade det varit supersnällt om ni hojtade till så att jag kan tänka på det med nya designen.

En riktigt..

image261
Eftersom jag åker till släkten tidigt imorgon bitti är jag inte säker på att jag hinner med något bloggande innan julafton, och passar på att önska er alla en riktigt god jul redan nu! Sitt nu inte framför datorn och uggla hela julen, utan njut av det som julen egentligen handlar om. Det är faktiskt inte klapparna under granen som är det viktiga..

Julgodis

image260
Det finns gott om prylar som egentligen är helt onödiga, men som är sådär härligt lyxiga att man bara inte kan motstå dem. Här ser du nio lyxprylar som jag gärna hittar i min julstrumpa på måndag (förutom möjligtvis hundhalsbandet och kopplet, då jag faktiskt inte har någon hund).

Från vänster:
Paraply, Marc Jacobs 
Smyckesask, Juicy Couture
City Guide 2007, Louis Vuitton
Anteckningsbok, koppel och hundhalsband, Prada
Penna och barnmugg, Gucci
Måttband, Prada

Julaftonsoutfit

image259
Jag har fortfarande inte bestämt mig för vad jag ska ha på mig på julafton.. Kanske något i den här stilen? En lyxvariant och en budgetvariant:

Klänning: Glammig från Zac Posen
Armband: Signerat Miu Miu
Pumps: Klassiska från Marc Jacobs

Klänning: La Redoute
Pumps: Scorett
Armband: Från cocoo.se

Grått och trist

image258
Såhär i december är det inte särskilt härligt ute, speciellt inte när man är utan snö.. Därför krävs det andra färgglada ting för att pigga upp tillvaron, som illustrationer från Lovisa Burfitt.

Julklappsfix


Nu är alla julklappar inhandlade och inslagna. Så här ser en del av årets julklappar ut, tråkigt att bilden är så dålig för en del av dem är riktigt fina :) Lite stolt är man allt! På fredag är det klippning som gäller, hos ny frisör, lite julfin måste man ju vara..

Plugg, plugg och mer plugg

image256
De senaste dagarna har det varit plugg och åter plugg som gällt. Det fortsätter på samma sätt i ett par dagar till, men sen är det över och det kommer vara helt underbart. På lördag åker jag iväg till Stockholm och stannar där över julen, men jag tar med datorn och hinner kanske med lite bloggande mellan prinskorvarna och julgodiset..
Förresten, ni har väl inte missat att Modette-kalenderns 24:e lucka innehåller en väska från Miu Miu?

Pluggar gör jag helst i en bekväm outfit, som denna:

Skjorta:
Från H&M Herr
Jeans: Tighta Acne Hep
Boots: Jimmy Choo
Väska: En lagom perfekt väska från Burberry Prorsum som tyvärr är lite för dyr..
Berlockarmband: Med skor, väskor och läppstift som bryter av mot den manliga skjortan, Kyssjohanna.se
Halsduk: Stickad från See By Chloé

Clown

image255
Jag bjuder på härligt men svårburet clownmode inför våren. Kragen låter jag mig gärna inspireras av då sy om gamla plagg är något av det roligaste som finns, men jag får nog se hur det blir med det.. Bilder från style.com

Korsett på fem sätt

image254

Jag har nämnt bustiern och korsetten tidigare, så behöver jag ens påminna er om att den är het i vår? Ett plagg som går att tolka på flera sätt dessutom, det är bara att välja den variant som passar dig bäst:

Bustier: Proenza Schouler, ca 9000 kr (den har jag nämnt ett antal gånger nu)
Armband: Chique.se, 179 kr
Underkläder: Korsett från H&M, 198 kr
På catwalken: YSL S/S 2008, style.com
Klänning: Nanete Lepore, ca 2700 kr


Sucker för dyra klockor

image253
Det var ett tag sedan det snackades om Tritonis plastklockor, men nu verkar de plötsligt vara på tapeten igen. Och visst är de snygga! Ett gäng dyrare varianter har det dessutom kommit, klockorna på bilden föreställer klassikern Pink Fashionista och den nya varianten Roset Gold Chrono. Den nya är 500 kr dyrare än den gamla, 500 kr snyggare? Utan tvekan! Men så är jag också en sucker för klockor som ser dyra ut...

Vilken föredrar ni?

Bio

image252Det blir ingen mysig hemmakväll som jag hade trott, och därmed ingen mysig outfit. Skall istället på bio med M, det är Beowulf som gäller.. Aldrig hört talas om, någon som vet om den är bra?




Ha en trevlig fredagskväll alla ♥

Mysfredag

image250
Idag blir det antagligen en mysig hemmakväll, om inte fika med M. Mysa hemma vill jag göra i en riktigt tjejig outfit, som denna. Byxorna förtjänar pris, mjukisbyxor som inte ser ut som mjukisbyxor! Kan det bli bättre?

Byxor: Dressade mjukisbyxor från Best Behaviour
T-shirt: Juicy Couture
Skor: Sockersött från Mary Jane/Asos
Halsband: Rörlig nalle från cocoo.se

Välkända julklappar

I år vet jag nästan precis vad som ligger i mina paket, då jag varit med och valt ut det mesta själv. Det blir en rejäl påfyllning av vårgarderoben.. Och så lite annat som en tjej vill ha förstås! Idag gick min favorithalsduk sönder, men min söta pojkvän tröstade mig med "Aaw, vill du ha en ny i nyårspresent?". Visst är det så pojkvänner ska vara, söta, generösa och otroligt förstående när det gäller kärleken till en garderob? ♥

Torsdag

Igår blev det inget bloggande av den enkla anledningen att min pojkvän fyllde år. Och idag blir det inte heller så mycket då jag precis köpt nya numret av Elle. Måste erkänna att jag är lite besviken, det är ett jättetunnt nummer med väldigt lite mode!? Vad är det för nån förbättring? Aja, kalendern var ju i alla fall fin..

Lost and found

image249
Ibland är det bra att glömma bort saker, eftersom man blir så glad när man hittar dem. Som den här ringen, den köpte jag i Italien i somras och idag hittade jag den i en låda. Dags att börja använda!

How to wear..

image248
Två av vårens stora trender är bustiern och blommigt, båda ganska svårburna. Här har du lite tips på hur du gör för att bära upp trendplagget på snyggaste sätt.

Bustiern från Proenza Schouler är färglös och bärs snyggast upp tillsammans med en färgglad kjol. Har du en färgglad bustier gör du precis tvärtom, klär ner den med färglösa plagg. Snyggast är det med hög midja och mycket volym på nederdelen då bustiern ofta är kort och figurnära. Matcha med lite manliga accessoarer och skor för att undvika porrlooken.

Den blommiga blusen från See by Chloé matchas bäst med enklare plagg. Blommigt är snyggast på överkroppen, gärna lite volumiöst. Lägg till hårda, enkla accessoarer och tajta jeans som kompensation för allt det blommiga och söta.

Kent

Nyss hemkommen från Kents konsert i Köpenhamn. Det var bra, riktigt bra, men gissa om jag kommer vara trött imorgon! Jocke hade dragit på sig ett par metallicskor med klack, manligt va? Nej, nu säger jag godnatt!

SATC

image247

Ååh, jag kunde bara inte låta bli att dela med mig av trailern till Sex and the city: The Movie, spana in den här.

Friday night

image245
Imorgon är det ju faktiskt fredag igen, veckorna går fort! Jag siktar på en lugn kväll då det blivit väldigt lite sömn i veckan, men det är ju inte alltid det slutar som man trott och ute i partynatten skulle jag vilja glida runt iförd denna drömoutfit. Jag gillar fjäderjackan, om man klär ner den lite lagom. Dessutom är det är något speciellt med att blanda lyxigt och billigt, men inte som man uttrycker sig om en viss väska från Gucci i Ugly Betty, "Oh no, it's touching polyester".

Topp: DAY Birger et Mikkelsen
Jacka: Fluffigt med strutsfjädrar från Notte by Marchesa
Jeans: Klassiska, svarta, tighta och billiga från Cheap Monday
Armband: Hos cocoo.se finns denna sötnosen för bara 165 kr
Pumps: Med platå från kungen av skor, Christian Louboutin

Nu när jag satt och spanade lite på Cheap Mondays hemsida förstår jag varför mina blå jeans alltid tappar formen när jag använt dem nån dag, de är nämligen vad de kallar "Very Stretch". Å andra sidan tycks alla mina jeans växa, eller är det jag som krymper? Tips på jeans som inte växer mottages med glädje. Så även tips på hur man gör för att sluta krympa.

Fyra små favoriter

image244
Idag bjuder jag på mina favoriter bland nyheterna hos Cocoo. Jag älskar klockringen, den är bara för söt. Och visst känns halsbandet lite Marc Jacobs-inspirerat? Glöm bara inte rabattkoden "julrabatt" som ger 30% rabatt! För övrigt har jag precis beställt en sån där super-BH från Freebra som tejpas fast på brösten. Inga snören över huvud taget, hoppas att den är lika bra som det låter så att jag kan börja använda min korsettop. ♥

Storstädning

Idag står det tvätt och städ på schemat, lika underbart som alltid. Jag tänkte börja med att rota igenom min låda som innehåller smink jag av någon anledning ratat. Hittade fem olika sorters foundation, alla nästan oanvända. Och inte är det de billigaste heller! Här ligger Lancôme, Kanebo och Dior och skrotar. Jag måste genast börja testa om de passar min hud bättre nu än de gjorde när jag köpte dem. Tjingeling!


Powershopping

image243
Idag inför jag ett nytt begrepp: powershopping. Är det något jag gjort idag är det nämligen powershoppat. Bestämde mig som sagt tidigare idag för att ta en effektiv shoppingtur ensam, man får så mycket mer gjort om man inte har någon med sig även om det kanske inte är lika roligt. Nu har jag handlat nästan alla mina julklappar. Hittade dessutom precis det jag ville ha åt mig själv, en korsettliknande top inför våren. Har tyvärr lite problem med att hitta en passande BH, så ni får ingen bild på hur den sitter. 198 kr kostar den på H&M (Divided).

Woho!

image242
Hade precis ett stort slutprov och efter att ha skrivit i tre timmar känns det som om det gick bra, bättre än jag hoppats på! Detta tänker jag fira med julklappsshopping, åt andra och självklart lite åt mig själv.


Guldkornen bland julkalendrarna

image240
Ingen har väl missat alla modekalendrar som finns att hitta lite överallt i år? Här finns många fina vinster att hämta om man har koll och lite tur! Nedan listar jag dagarna man absolut inte får missa hos Elle.se och Modette.se.

Idag (3 december): Hanky Panky stringtrosor går att vinna hos både Elle och Modette, skynda att tävla!
6 december: Elle erbjuder en snygg tunika och Modette en t-shirt med texttryck
10 december: Lång kashmirkofta hos Elle och Marc Jacobs parfym Daisy hos Modette
Lucia (13 december): Partyoutfit från Topshop hos Elle
16 december: Kit från Hollywood Fashion tape hos Elle och en snygg top hos Modette
17 december: Elle bjuder på en nyårsklänning från Sisters och Modette slår dem med en iPod Nano!
20 december: Min favorit! Klocka från Marc Jacobs hos Modette
23 december: Lyxig hudkräm från Dr Brandt står Elle för
JULAFTON: Smyckeset från Pilgrim hos Elle och en väska hos Modette för den som hinner tävla mellan köttbullarna och Kalle Anka

Andra bra kalendrar är Stylistonlines, Pret-tys, Fashion Squads och Elins. Sophie är också värd att nämna då hon kommer med små söta tips var dag. Lycka till med tävlandet nu alla ♥

Söndag

Inget roligt väder alls idag, har inte satt en fot utanför dörren och planerar inte att göra det heller. Istället blir det plugg, ligger lite efter på den fronten..

Det börjar bli dags att komma igång med julklappsshoppingen dessutom, det är alltid skönt om man har planerat vad man ska köpa i god tid och i år för första gången känner jag mig förberedd! Överst på listan står dock fortfarande korsetten, så jag tror att det får bli en ordentlig tur i alla second hand-affärer i veckan. Ha en underbar första advent ♥

Lördag

Det är redan December, helt sjukt vad tiden går fort! Idag är det lördag vilket borde innebära party, men jag är helt enkelt för trött, kan knappt hålla ögonen öppna. Därför ger jag bloggen en vilodag :)


RSS 2.0