Julia Roberts i kampen mot aids

image239
Den första december (internationella världsaidsdagen) börjar Julia Roberts armband säljas på Armanis hemsida. Hon har i samarbete med Emporio Armani Red designat ett armband som kommer att säljas till förmån för aidsjuka, ett rött för kvinnor och ett brunt för män som kommer att kosta runt 1200 kr. Bild: Stella Pictures (Aftonbladet)

Årets...

image238
Frisyr: Den tjocka luggen, nämn en fashionista som inte klippte lugg i höst
Plagg: Klänningen, oavsett väder
Designer: Miuccia Prada & Nicolas Ghesquière hade ett enormt inflytande över modet
Trend: Oversizat slår skinnplagg med liten marginal
Misslyckande: Fjäderskruden, såg du någon som bar den och gjorde det bra? Troligtvis inte
Tjatigaste: Knästrumpor tillsammans med stövlar. Snälla, det räcker nu!
Färg: Lila kom för att stanna, till skillnad från senapsgult
Pryl: Läppstiftspennan från Marc Jacobs
Tekniska: Den rosa laptopen eller möjligtvis designermobilen

En rosa jul

image237
I vanliga fall brukar jag önska mig en vit jul, men i år kanske det är dags att uppdatera sig till en rosa. Den som åker till Rusta kan få en rosa jul, men ska jag vara ärlig vet jag inte om jag tycker att en rosa plastgran är helt okej..

Fler julklappstips åt henne

image236
Den här gången är det julklappar man inte kan klä sig i som gäller.
Från vänster: spelet The Urban Jungle (499 kr), glasburkar från La Redoute (169 kr), supersöta galgar från La Redoute (179 kr/3 st), prydnadshund i läder från Gucci, vaser från IKEA (139 kr/st), tavla med Marilyn-motiv från Gallerix (69 kr) och mugg med motiv från Gallerix (69 kr)

Sigrids garderob

image235
Detta gillar jag starkt! Ett hopplock av snygga och moderna vintagekläder hos Sigrid! Kolla bara in den snygga röda skinnjackan. Billigt är det också, det mesta går loss på ett par hundralappar.

Hallonröda naglar

image234
Jag har hittat min nya favoritfärg - hallonrött. Chanels nagellack i färgen 215 Red dream ger härligt hallonröda naglar, vilket kanske inte riktigt syns på bilden. I vanliga fall brukar jag köra naturliga naglar då jag har turen att ha naglar av stål (!?), de bryts aldrig och växer fort som bara den. Men detta nagellacket kan inte ens jag motstå! ♥ Tyvärr håller det inte särskilt länge..

Klädbytarkväll

Idag var jag bjuden hit, tråkigt att det är så långt till huvudstaden härifrån Skåne, annars hade jag garanterat dykt upp. Istället roar jag mig med tandläkarbesök en morgon som denna, inga hål i år heller. Alltid något!

Nyårsfesten

image233
Snart är det dags att införskaffa en nyårsoutfit, och jag känner på mig att det kommer synas mycket paljetter ute på gatorna den 31a december. Personligen tycker jag att paljetterna försvann lika fort som de kom, och tar hellre på mig något lite mer classy. En sådan outfit är snyggast om man låter kläderna synas lite mer genom att inte bära några smycken.

Kjol: Kort med hög midja från Fendi
Bustier: Här kan man nog få leta ett bra tag i second hand-affärer, jag vill helst ha en röd! Denna kommer från Proenze Schoule.
Skor: Det skall vara färglatt och riktigt glamouröst, som dessa från Miu Miu

Underbara klockor

image232
Häromdagen fick jag syn på de här snygga klockorna från Emporio Armani. Blev jättesugen på att skaffa en! Ska man ha en klocka tycker jag att det är just de stora, runda herrklockorna man ska satsa på. Ca 2300 kr kostade klockorna, och visst är de fina?

Söndag, snart måndag


Idag var det som sagt skyltsöndag i Malmö, inget särskilt enligt mig, men det är alltid mysigt att gå runt på stan! Köpte på mig lite pärlor och sånt, så när jag kom hem pillade jag ihop ett par örhängen! Vad tycks? Jag älskar dem, och alla delar gick loss på 84 kr, inga stora summor precis!

Skyltsöndag

Idag bär det av till skyltsöndag i Malmö! Vi ses ikväll!

Nytt år - ny bloggdesign

Snart är det ju faktiskt nytt år, och jag tänkte uppdatera med helt ny bloggdesign! Egentligen hade jag inte tänkt berätta, men hur enkelt är det att hålla inne med sånt? Så håll utkik den 31 december, för gissa om jag har många läckra idéer i huvudet! Om jag nu kan hålla mig så länge som till nyår..

Vårfavoriter

image229
Mina fyra favoriter inför våren som jag redan letar som en galning (!) efter är bustiern, vippkjolen, det blommiga mönstret samt skira tyger. Alla tips i världen, bra eller mindre bra, mottages glatt! Bilder: Style.com

Dagens outfit

image228
Idag har jag två små problem. Det ena är att jag inte kan bestämma mig för om blusen är snygg eller inte, vad tycker ni? Det andra är att den blev väldigt genomskinling pga blixten, men det får ni bortse från.
Blus: Farmors gamla, 50-tal skulle jag tro
Jeans: Favoriterna från Cheap Monday
Smycken: Armband från Friis&Co samt örhängen som jag fått i present

Test: John Frieda Sheer Blonde shampoo

image227
En del av er kanske minns att jag köpte ett nytt shampoo till blont hår för ett tag sen som jag lovade att recensera, och nu är det dags!

Pris: 95 kr på Kicks
Effekt: På förpackningen står det att schampoot vårdar håret och att det ger extra glans åt blont hår. Ger jättemjukt, fint hår och jag upplever helt klart att min blondering ser fräschare ut än vad den gjorde tidigare. De håller alltså vad de lovar! Ger lagom mycket volym och håller håret fräscht tillräckligt länge.
Doft & konstistens: Lagom flytande utan att vara rinnig, doftar lite konstigt men inte illa och doften försvinner när du sköljt ur shampot.
Förpackning: Tub, vilket gör att inget vatten rinner in som det gör i många schampooflaskor, lätt att kontrollera mängden man får ut och en tub räcker ganska länge.
Betyg: 4,5 av 5, ett underbart shampoo, men ger ingen "halleluja-effekt"

Önskeoutfit

image226
Imorgon vill jag ta på mig något lyxigt med lite "rockchic"-känsla, som denna outfit!
Jacka: Marc by Marc Jacobs
Kjol: Vippigt från Miu Miu
Linne: Med tryck från D&G
Strumpbyxor: Falke
Skor: Christian Louboutin
Örhängen: Grymt snygga från Christian Lacroix

Vardagslyx

image225
Plötsligt känns det väldigt aktuellt för mig att köpa en nyckelring, tror inte att jag haft någon på fem år. Man kanske ska passa på nu när dollarn inte är värd alltför mycket? Jättesött med LV-väska som går att öppna och spegla sig i, känns lagom vardagslyxigt vilket jag älskar.

Läste för övrigt i senaste numret av ELLE att modebloggandet är "ute", håller ni med eller inte? Själv föredrar jag en modeblogg som uppdateras flera gånger om dagen framför en tidning som kommer ut en gång i månaden.

Måndag igen

Är hemma snabbt under lunchen, för att ta en latte och kasta mig över alla modebloggar jag inte hunnit läsa de senaste dagarna.. Nu ska jag söka igenom garderoben efter något snyggt att ta på mig, är inte alls sugen på det jag drog på mig imorse! Har ni också samma problem? Att man lätt blir för bekväm på morgonen och drar på sig det skönaste man har, eller det kanske beror på mitt morgonhumör..

Marimekko ft. Manolo Blahnik

image222
Hur häftigt är inte detta? Manolo Blahnik samarbetar med Marimekko i vårkollektionen 2008. Är inget större fan av Marimekko i vanliga fall, men mönstren gör sig verkligen bra på skor. Vad tycker ni? Källa: Elle

Söndag

Oj vad mycket jag haft att göra denna helgen, ska bli skönt att bara ta det lugnt idag. Igår invigdes min nya foundationpensel, rekommenderas varmt! Ger ett jättefint jämnt och tunnt resultat. Det enda negativa är att det går åt lite mer foundation då mycket fastnar i penseln, och gissa om det är svårt att få bort.

Friday night

Ikväll blir det filmkväll med tjejerna.. Men först ska jag baka lite gott att äta, det händer inte så ofta! Bråttom, bråttom, bloggen får vila till imorgon. Ha nu en rolig fredagskväll alla! ♥

I wish...

image221
Jag fortsätter med mina önskelistor inför julen, med denna gången kommer allt från Modemecka. Det är många produkter jag vill testa (och recensera), har varit nyfiken på märket Håkansson länge, men det står så klart även ett par snygga accessoarer på önskelistan.

Short version of today


Har haft en jättemysig dag på stan, älskar att gå runt i affärer och planera köp av julklappar. Åt jättegod thaimat till lunch tillsammans med pojkvännen (som för övrigt köpte halsduken jag tipsade om tidigare idag, den är supersnygg!). Passade på att köpa en foundationborste på Kicks och att kära ner mig i ett par platåpumps från Friis&Co. Nu ska jag pyssla lite här hemma till James Blunts nya skiva, eller kanske John Mayer? ♥

Julklappstips åt honom

image218

Julklappstips åt henne

image217

Onsdag

När jag idag, för en gångs skull, tänkte bjuda på dagens outfit tar kamerans batterier så klart slut! Klänningen blev invigd under dagen men inför kvällens fika blev det ombyte, hur kallt är det inte ute? Update: Det var ingen som ville vara fotograf åt mig, så det fick bli en urusel bild i spegeln..
image216
Top:
Inköpt på Zara i Milano
Jeans: Cheap Monday
Smycken: Både armband och örhängen från Friis&Co
Halsduk: Mysig från Lindex
Jacka: Väldigt enkel men framför allt gammal från Vero Moda
Till det skulle jag helst ha ett par boots med skyhög klack, men några sådana äger jag ju inte så det får bli svarta stövlar.

Blommigt i vår

image215
Jag vet vad jag vill ha på mig i vår - en söt jacka från Dior. Blommigt kommer att vara riktigt stort i vår, och ska man satsa pengar på ett enda plagg tror jag att jackan är perfekt. Jag har redan börjat samla vårkläder, en ursnygg mönstrad klänning från Stockhlm fick följa med hem idag. Invigning imorgon då det skulle bli så varmt som sex grader... Ikväll blir det riktig tjejtv med Ugly Betty och Desperate Housewives.

Walk in closet

image214
Jag tror att alla kvinnor drömmer om en gigantisk walk in closet, så här skulle jag fylla min:
Hyllor: svart och stilrent från IKEA, tillsammans med matchande enkla hyllor och stänger
Galgar: sött och rosa från La Redoute
Förvaring: danska Nomess har mycket (dyra) förvaringsprylar, som skolådorna och sminkförvaringen
Spegel: stort och barock är det som gäller
Lampa: kristallkrona som matchar spegeln
och mjuk heltäckningsmatta tillsammans med snygga, mörka tapeter. Mums!

Måndag

Igår fick bloggen vila eftersom jag var så otroligt trött, och idag är jag nästan ännu tröttare! Därför fick det bli en enkel outfit när jag klädde på mig i morse: stickad top med puffärm i siden från Mango, blå jeans från Cheap Monday och svarta stövlar. Ibland stämmer det faktiskt att less is more. Plockade dessutom fram vinterjackan idag, inte roligt alls..
image213

Det blev mycket film i helgen, såg favoriten Djävulen bär Prada hemma och dessutom Ratatouille på bio. Älskar de stilrena kläderna i Djävulen bär Prada, varför finns det inga såna skönheter på t.ex. H&M? Ratatouille var jätterolig, helt klart sevärd trots att salongen var full av barnfamiljer.

Party going on

image211
H&M har fått in en mängd snygga festkläder! Det är mycket glitter och glamour på gång just nu, ovan ser du ett urplock bland paljettplaggen. Jag har hittat min favorit, funderar på att beställa den..

Shoppingsug

Klockan halv 12 igår kväll insåg jag att det bara var en halvtimme kvar tills Cavallis kollektion släpptes på internet. Shoppingsuget slog till och jag bestämde mig för att jag ville ha den svarta korsetten, som tydligen inte skulle säljas på internet. Det blev en lååång jakt efter den leopardmönstrade istället. Klockan 23.59 (exakt) klickade jag in mig på H&Ms hemsida. Klockan 01.10 gav jag upp, webshoppen kändes väldigt otillgänglig. Så nu undrar jag helt enkelt om det är någon där ute som har den svarta korsetten i storlek 34 eller 36 (beroende på om de är små eller stora i storlekarna) att sälja till mig? Skall jag vara ärlig förstår jag mig inte på de som säljer plaggen för det fyrdubbla priset på blocket, då försvinner ju hela poängen med att få designerplagg till ett lågt pris!?

Dagens stilikon: Kate Walsh

image210
Oj, vad jag saknar att kunna gå klädd i så här svala och sköna kläder. Kate Walsh bär upp en enkel outfit hur lätt som helst, och du kopierar den lika enkelt med dessa plagg och en låg, stram hästsvans. Bild: InStyle
Tröja: H&M
Jeans: Supertight från True Religion
Skor: Röda lackpumps från Brian Atwood
Solglasögon: Stora och runda från French Connection

Bättre sent än aldrig

image209
Nu har det visserligen gått en vecka sen Halloween, men jag tycker ändå att det är roligt att frossa i kändisarnas kostymer. Vem tycker ni gör det bäst? Från vänster: Gwen Stefani, Heidi Klum, Liv Tyler och Petra Nemcova. Eller kanske Roberto Cavalli? Bilder från InStyle.com

Dagens önskeoutfit

image208
Idag vill jag ha på mig denna outfit med härliga materialmixar och färgklickar.
Kjol: Härligt kaxig lackkjol från Luella
Linne: Ett transparent sådant från Superfine
Tights: Värmande från Falke
Jacka: See by Chloé
Skor: Miu Mius härliga boots med materialkontraster
Väska: Lagom stor, lagom bra från Marc Jacobs så klart
Halsband: M925s söta halsband, från modemecka.se

Cavalli

image207

Ingen har väl missat att Roberto Cavallis kollektion för H&M släpps imorgon? Själv tycker jag inte att kollektionen är särskilt mycket att hurra för när det gäller användbarhet, djurmönstrade långklänningar eller plagg täckta av paljetter finns det tyvärr inte så mycket plats för i mitt liv. Något som däremot förtjänar en hel del cred är Robertos halloweendräkt, utklädd till Karl Lagerfeld, jag tror nästan att jag kan ana ett sinne för humor.. Bild: WWD, H&M

Mjukare mode finns inte

image206
Rätta mig om jag har fel, men det finns inget sötare än Prada's nallenyckelringar. Alla tre är bedårande, men om jag måste välja en favorit får det bli den bruna. Gillar kontrasten mellan mjukt och sött och det hårda (muttrarna dvs). Ca 950 kr går de loss på. Vilken är din favorit? Bilder från elle.se

Born shopaholic?


Det finns gott om människor som påstår att de föddes som shopaholics. Jag är definitivt inte en av dem. När jag var mindre började jag gråta mer eller mindre varje gång mamma ville ta med mig på en shoppingtur, eftersom bland det värsta jag visste var att stå i ett omklädningsrum. Saker förändras, och mitt intresse för shopping har vuxit något brutalt sedan jag var tolv. Mina senaste inköp är ett bra exempel på detta: Ett paljettlinne och en kuvertväska med nitar från Lindex. Är fortfarande lite tveksam till om jag kommer att använda väskan, vill alltid ha så mycket prylar med mig, vad tycker ni?


Off to somewhere else

Idag sticker jag iväg till släkten, kommer tillbaka på söndag. Tills dess får bloggen (troligtvis) vila. Ha en bra helg alla! ♥

Snygga stövlar för ingenting?

Idag jag jag shoppat loss i en ridsportsaffär. Ett par ursnygga stövlar för 2200 kr blev det, tillsammans med lite tröjor, strumpor, vantar och sånt där. Måste erkänna att det känna lite dumt att ha ett par så snygga stövlar i stallet, där ändå ingen bryr sig om hur man ser ut..

Novemberbilden visar precis vad jag vill ha denna månaden. Skor från Cacharel, väska från Marc Jacobs och en underbar stol!

RSS 2.0