Söndag och höstmys


Idag är det verkligen underbart höstväder ute, vilket gör mig sådär höstmysglad och sugen på att tända en massa ljus eller ta en lååååång fika. På bild ett ser ni min goda latte och den snygga datorn jag bloggar från och på bild två ser ni det fina höstljuset i Lund! ♥

Sno stilen från Hilary Duff

image166
Klänning från Rules by Mary, klocka från bagsandfashion.com, basker från H&M, väska från Asos och stövlar från Novita tillsammans med rufsiga lockar. Så enkelt snor du Hilary Duffs snygga stil!

Kom ihåg: köp kläder

image165
Detta har jag tänkt köpa inom den närmsta tiden! Benvärmare från H&M för 39,50 att bl.a. ha under stövlar känns helt rätt och så värmer det skönt. Leggings och matchande sjal från Lindex för 59,50 respektive 99 kr samt en jättesöt, kabelstickad topp från Gina Tricot för 249 kr. Och så tänkte jag passa på att köpa ett gäng lösa nitar för 2 kr/st från Shock till ett litet projekt med min svarta kuvertväska! Kan du gissa vad? ;)


Ikväll blev det mysig filmkväll med pojkvännen, goda lattes, mycket godis och filmen Blades of Glory som var jätterolig! ♥


My regular make up

image164

Detta är det smink jag oftast använder, ibland mer och ibland mindre. Alla dessa produkter är såna som har fastnat och som jag inte har en tanke på att byta ut mot någon annan. Jag försöker dra ut på att börja med foundation inför vintern så länge som möjligt eftersom det inte är bra för hyn, så för tillfället använder jag bara mascara till vardags. Vilka sminkprodukter har du fastnat för?
Foundation, Diorskin Fluide i färgen 202
Rouge i färgen Sand och rougeborste från Make up store
Ögonskugga, Cybershadow i färgen Sable från Make up store
Mascara, Diorshow Blackout
Läppglans från Face Stockholm i färgen Rose


Idag vill jag ta på mig:

image163
Klänning från H&M, klocka och örhängen från chique.se tillsammans med skor och väska med läckra dragkedjedetaljer från Jimmy Choo. Klockan är bara så läcker med sin enkla design!

Fredag (igen)

image162
Är det bara jag som tycker att veckorna rusar iväg? Det var ju inte alls länge sedan det var fredag sist! Jag har varit hemma och varit sjuk idag, skönt att få lite tid till att städa och sånt. Ikväll blir det middag ute, och då skulle jag väldigt gärna ha på mig något lyxigt och fint som en klänning och ett armband från Diane von Furstenberg, skor och kuvertväska från Burberry matchat med läppglans från Dior och parfymen The One från D&G. Diane von Furstenberg är utan tvekan drottningen av klänningar och Burberry har så många snygga vinröda plagg i höst! ♥

Leopard

image161
Förra vintern rådde det verkligen leopardhysteri i det här landet, och nu börjar mönstret dyka upp lite här och var igen, bl.a. i Roberto Cavallis kollektion för H&M. Jag själv tycker att det är lite uttjatat, och ska man använda det ska man göra det ordentligt. Inga halvkassa prickar på dåliga material, tack! Däremot är jag fullkomligt kär i halsbandet från bagsandfashion.com. På tal om Roberto Cavalli, tänker ni slåss i H&M-butikerna den 8 november? Bälte och väska från Just Cavalli, trosor och foto från D&G.

Höstnyheter..

..hos nelly.se, dessa plagg är mina favoriter:
image160
Den stickade tröjan med kort ärm ser ju bara för skön ut, tänker leta efter något liknande i affär eftersom det känns som ett måste i höst! Den svarta koftan har lite speciell knäppning som gör den roligare än vilken kofta som helst, halsduken är också ett typiskt höstmåste precis som läppstiftsrött (koftan till höger). Klänningen är en gammal favoritmodell och jag älskar det söta rosa paketet med lyxiga stringtrosor från Dolce&Gabbana. Jag har precis inhandlat det senaste numret av svenska Elle, så efter lite pluggande ska jag dränka mig själv i mode! Vad gör du på kvällarna nu när höstmörkret faller på? ♥

Bridget Jones eller Hardrock halleluja?

image159
Jag måste bara tipsa om Käthe's lista över plagg som ger ett hårt intryck och plagg som ger ett mjukt intryck. Jättebra att skriva ut och sätta upp i garderoben så att man kan använda den de där dagarna då man känner sig lite för mycket som Bridget Jones eller som en medlem i Lordi.

En kväll ute, eller inne..

image158
Oj vad gärna jag vill ta på mig detta och ge mig ut i natten, men jag är så klart sjuk när alla andra är ute och roar sig. Tunika, bälte och solglasögon från La Redoute, strumpor från H&M, plånbok från Dolce&Gabbana samt skor från Christian Louboutin.

Test: Loréal Elvital hårinpackning

image157
Loréal Elvital Color vive hårinpackning

Pris: Billig, under 50 kr
Inköpsställe: Finns hos nästan alla matbutiker
Konsistens: Lagom krämig, inte sådär rinnig som inpackningar kan vara, lite svår att tvätta ur
Färg och doft: Fräscht ljusrosa färg, diskret doft vilket är bra eftersom den doftar lite "billigt"
Resultat: Håret blir mjukt, men inte sådär underbart babymjukt som det kan bli med rätt inpackning. Den ger lite extra glans åt färgen i mitt blonderade hår. Med tanke på priset så blir jag positivt överraskad, men ska du använda den rekommenderar jag att du varierar med en lite dyrare inpackning emellanåt. Jag hade den i håret ca 30 min, på förpackningen står det 1-3 min.
Betyg: ♥♥♥ av fem

Ny supermysig kofta


Igår tog jag en shoppingtur tillsammans med pojkvännen eftersom han behövde nya kläder. Självklart hittade jag även något åt mig själv, en superlång och mysig kofta från Gina Tricot. Den är i 100% akryl så det är ju inte direkt något kvalitetsplagg men den kostade bara 199 kr och så är den ju bara för mjuk och skön. Just nu testar jag även en billig hårinpackning, recension kommer senare ikväll. ♥

Anledningen till att jag ser ut som en giraff är att mamma fick agera fotograf idag. Snällt av henne men inte så smickrande på bilden..


Lyx vs. budget: Stela nitarmband

image155
Vilket armband köper ni helst, det från Banana republic (vänster) eller det från Cocoo.se (höger)? Banana republics kostar ca 220 kr och Cocoos kostar 165 kr så det är ju inga stora skillnader i priset, jag tycker att de båda är charmiga på lite olika sätt. Bananas känns lite mjukare i stilen, samtidigt som Cocoos hårdhet bryts av med glitter. Jag vill helst ha dem båda, och ett av dem har jag ju faktiskt redan!

In real life


Såhär ser den miljövänliga kassen ut i verkligheten. Mönstret är skitsnyggt, till skillnad från påsen. Men visst, den är stor och fin om man har mycket med sig (och perfekt som just shoppingkasse), och glödlamporna kom lägligt när toalettlampan slocknade. Köp den, så gör ni i alla fall något för miljön. ♥

I bakrunden ser ni lite garderob, en obäddad säng och ett par dammråttot.. Dags att städa kort sagt.

Mode mot miljöförstöring

image153
ICA har just nu ett härligt erbjudande, om man handlar tre lågenergilampor får man en shoppingkasse designad av Whyred. Ett jättebra sätt att hjälpa naturen samtidigt som du får en snygg kasse! 100 kr kostar det totalt, vilket jag tänker satsa på, tänker ni också köpa det?

Armband från cocoo.se


Idag kom armbandet från cocoo som jag bloggade om i helgen, bra leveranstid tycker jag! Jag verkligen älskar det och kommer använda det flitigt. Något jag gillar extra mycket med cocoo är de små handskrivna meddelandena man får!

Underbart underbar

image151
Denna klänningen från French Connection känns bara så rätt. Superfestlig med det diskreta mönstret och paljetterna. Paris ser verkligen fantastiskt stylish ut! Finns att köpa hos asos.com till ett helt okej pris.

Skor

Häromdagen såg jag dem, ett par såna där perfekta högklackade skor med nitar som inte en enda frisk modemedveten människa skulle tacka nej till. Jag stod och fingrade på dem en stund och började kolla lite försiktigt i plånboken och fundera på när nästa omgång pengar skulle komma. Det var då min pojkvän förstod vad jag tänkte och drog mig ut ur affären halvt skrikandes "Du måste sluta plåga dig själv på det här sättet, genom att bara gå in i skoaffärer sådär". De klagar på att jag har för många par skor, men jag skulle inte tacka nej till några till.

Sötaste nyckelringen någonsin

image148
Denna nyckelringen från Chloé är bara så söt! Jag såg en liknande på Prada i Milano, men det var en väska att lägga nycklarna i och inte en nyckelring. Funderade på att köpa den men det visade sig att den kostade 4000 kr, vilket jag tycker är lite väl magstarkt för något så litet, eller?

Lyx vs. budget: MC-boots

image147
Vad säger ni om MC-boots, vill ni ha dem i höst? Och i så fall, föredrar ni de till vänster från Din sko för 380 kr eller de från Chloé för 6500 kr?

Vill ha och ska ha

image146
Idag hade jag mer än gärna tagit på mig detta tillsammans med ett par svarta leggings och dragit ner på stan. Idag pågår nämligen Kulturnatten här i Lund! Skor, väska och topp är från Asos och armbandet kommer från cocoo.se. Jag har ju väntat på det bruna nitarmbandet i läder länge, men det verkar inte som om de får in några nya. När jag då såg att detta fanns, och dessutom i bara ett exemplar kunde jag inte hitta en anledning att inte köpa det. Så snyggt och så på väg hem till mig! Ska ge mig upp på vinden och leta lite imorgon, vet att jag har ett snyggt nitarmband där någonstans..

Fredag

Ikväll ska jag och ett par vänner iväg på konsert, men först blir det förfest hemma hos mig! Lite stressad är jag, mycket att fixa! Bild på min outfit kommer antagligen imorgon, jag har på mig en nyinhandlad (25% rabatt) tunika/klänning från KappAhl tillsammans med grå leggings, ett gammalt berlockhalsband och stövlar.

Like it a lot

image145
Ellos har verkligen en underbar webshop! Billiga, snygga kläder med hyfsat bra kvalitet. I denna outfit som jag gärna skulle haft på mig imorgon är allt därifrån och det kostar dessutom bara 1025 kr. Perfekt för alla oss som lever på studiebidrag. Jag gillar utan tvekan rock/pop-stilen!

Maxi möter mini


Så här ser jag ut idag. Eller ja, en del av dagen i alla fall. Min tanke var att blanda något minimalt (linnet/klänningen) med något stort (sjalen) i en höstig färgkombination. Jag hittade en gammal klocka från Guess i garderoben också, så den tog jag glatt på mig!
♥ Linne som känning, från tidningen Glamour
♥ Cardigan, Zara (köpt i Milano, och gud vad jag längtar tillbaka)
♥ Grå leggings, KappAhl
♥ Sjal med solrosmotiv
♥ Klocka, Guess

Passion fruit pop från Victoria's secret

image142
Jag gillar verkligen Victoria's secret! Förutom ursnygga underkläder säljer de även en massa bra skönhetsprodukter. Tyvärr har de ju ingen butik i detta landet, och hittills har jag inte hittat någon återförsäljare. Vet ni någon kanske? Jag fick deras hudlotion (längst till höger på bilden) av någon som varit i USA för ett tag sen, gott luktar den, den kladdar inte och man får härligt len hud. Dessutom testade jag hennes läppglans som ger större läppar, vill ha..

Runt halsen

image137
Jag vet fortfarande inte vad jag vill ha runt halsen i höst och vinter, trots att jag har ett antal sjalar och halsdukar känns ingen av dem särskilt lockande.. Helst vill jag ha en stor, tjock och varm halsduk från Burberry, eller varför inte en härligt mönstar sjal från Gucci? De billigare kedjorna har också ett par snygga alternativ, men materialet brukar inte vara så skönt. Så här ser min nuvarande samling ut:

Bild 1
♥ Orange sidensjal, köpt i Italien
♥ Scarf med solrosmotiv
♥ Rös cashmerehalsuk

Bild 2
♥ Hemmagjord, stor brun sjal
♥ Ull/cashmere- halsduk från Gant
♥ Leopardfärgad scarf från Glitter
♥ Vit sjal med insydda guldtrådar

Bild 3
♥ Blå cashmerehalsduk
♥ En ful rosaprickig scarf som jag fick i present för länge sen.. *haha*

Hur ser din samling ut?

Ledighet


Idag är jag faktiskt ledig, jätteskönt med tanke på hur mycket jag har att göra i skolan just nu. Har bestämt mig för att inte plugga något alls idag, utan tänkte blogga lite, jobba på den caféinredningen jag ska fixa samt dricka ett par otroligt goda latte! Det är hur gott som helst med Espresso House Vanilla syrup i kaffet, finns att köpa inte bara på Espresso House utan även i matbutiker. Chailatte i all ära, men detta är nästan bättre ♥

En liten guide

Nu börjar det bli dags att köpa höst- och vinter- skor, och stövlar är ett alternativ som både är praktiskt och snyggt. Här har du några saker att tänka på när du shoppar stövlar:

Prova dem två gånger, en gång med byxor och en med strumpbyxor. Du vet aldrig vad du kommer vilja använda dem till, och det är inte för snyggt med för stora stövelskaft till strumpbyxor!
Förvara dem rätt, köp något som hjälper skaftet att hålla formen. Det fungerar även med en hoprullad tidning eller att förvara stövlarna liggande. Annars sjunker hela stöveln ihop!
♥ Impregnera dem alltid innan du börjar använda dem! Är det läder ska du helst inte använda impregneringsspray, det torkar ut lädret. Köp istället impregneringspasta för läder, finns i de flesta skoaffärer.
Ta bort lapparna under skon! De kommer synas, även om du inte tänker på det. Det är inte speciellt snyggt att gå runt med en stor, röd lapp under skon som skriker halva priset.
Fixa till stövlarna lite då och då med färgad skokräm och impregnering. Då kan du dölja eventuella slitningar och hålla stövlarna i nyskick! Bättre ofta än sällan..


Fyndshopping..


..är bland det bästa som finns! Igår tog jag en runda på stan som var tänkt som fönstershopping, men när jag hittade detta halsbandet på Indiska för bara 10 kr kunde jag inte låta bli! En jättefin mugg med Marilyn Monroe- motiv som även den kostade 10 kr kunde jag förstås inte heller låta bli, jag är ju lite svag för Marilyn. Min rosa cardigan från H&M har också anlänt, supersnygg är den! Lite shopaholic har jag visst gått och blivit, borde väl ta det lite lugnt med köpandet nu, men det är ju så roligt att fylla garderoben..

Biker

image134
Hett, hett, hett just nu är bikerstilen! Lite svårburet är det kanske, men ett par nitaccessoarer och en skinnjacka tar jag gärna på mig i höst! Ovan har du ett exempel på en outfit som inte är alltför svårburen. Alla accessoarer kommer från Givenchy.

Dagens shopping & kvällens outfit

image133
Idag tog vi en tur till Nova Lund, där jag köpte en jättesöt mössa från H&M och snygga stövlar från Håkanssons. De kostade bara 995 vilket jag tycker är ett riktigt bra pris för ett par stövlar! Jag köpte ett par grå leggings också, så jag hoppas på bättre lycka denna gången.. Ska prova dem snart tänkte jag! Kvällens outfit består av:
♥ Tunika, Gina tricot
♥ Armband, Bijou Brigitte
♥ Kavaj, Saints & Mortals (garderobsfyndet jag nämnde tidigare)
♥ Bälte från Vero Moda, leggings och så klart skor

Fredag

..och väldigt många dagar utan bloggande. Jag tänkte visa en sammanfattning av veckan ikväll! Jag är bl.a. nyklippt, på väg att hämta ett paket från H&M och sedan inhandla ett par svarta stövlar. Hittade även en ursnygg kavaj i garderoben, som blivit ett nytt favoritplagg. Håll ut till ikväll så kommer det ♥

Nytt på bloggen är..

..månadsbilden. I menyn till höger hittar ni en illustration som visar vad som är aktuellt denna månaden. I september är det aktuellt med: varma höstjackor och stora, stickade halsdukar tillsammans med torgvantar från Odd Molly, färgade strumpbyxor och ridstövlar.

Det lilla svarta

mm


Något som både jag och många andra har problem med att hitta ute i butikerna är ett smalt, svart bälte. Jag har satt ihop fem olika alternativ, varav flera går att köpa via webshop. Ingen anledning att leta efter slutsålda bälten i affärer alltså!

RSS 2.0