Dagens face

image479
& klänning från American Apparel till det. Trevlig valborg alla!

Test: Brun utan sol

Har under den senaste tiden testat fyra olika BUS-produkter för både ansikte och kropp. Här kommer en minirecension av dem, men kom ihåg att jag har känslig hy på det sättet att jag lätt får finnar. Typisk "ungdomshy" kan man väl kalla det. Om någon annan testat dessa produkter med annat resultat får ni gärna lämna en kommentar!

Dove Summer Glow
(body lotion):
En body lotion med BUS-effekt som långsamt skall ge brunare hy.

Denna lotion återfuktar härligt och det syns en tydlig skillnad för varje gång jag smort in mig med krämen. Är dock väldigt fet och går långsamt in i huden vilken resulterar i fläckar på kläder och lakan. Kunde varit en riktigt favorit om det inte varit för att den stinker brun utan sol.
Betyg: ♥♥♥ (pga doften)


Dove Summer Glow (face moisturiser)
En ansiktskräm med BUS-effekt som långsamt skall ge brunare hy.

En kräm som känns väldigt fet och resulterade i poblem med hyn. Märkte ingen skillnad i färgen trots att jag använde krämen i över en vecka, sedan gav jag upp.. Finns i de flesta stora livsmedelsbutiker för under 100-lappen.
Betyg: ♥ (funkar helt enkelt inte)


LUMENE Sun Magic (face cream)
En ansiktskräm för alla hudtyper som gradvis ger en solbrun färg.

Krämen doftar väldigt gott och är lagom dryg. Skillnad i hudtonen syns redan efter en användning, och efter ett par dagar såg jag solbrun ut. Ger en mycket naturlig färg men fungerar tyvärr inte för min hudtyp.
Betyg: ♥♥♥♥


Spraysun Tanning servett
En tunn servett som dras över huden som sedan mörknar efter ett par timmar.

På kroppen syntes det endast en liten skillnad i färgen medan det blev stor skillnad i ansiktet. Enkel att applicera men det gäller att vara noggrann då man inte ser var man redan applicerat. Servetten är färglös och färgar inte av sig på kläder, dessutom går den att använda över ögonbryn etc. utan att det ser konstigt ut.

En servett kostar 20 kr på Kicks och räcker till ett tunt lager över hela kroppen. Färgen ser väldigt naturlig ut och luktar endast lite BUS. Ett enormt plus för att den fungerade med min hy!
Betyg: ♥♥ på kroppen och ♥♥♥♥♥ i ansiktet

image477

BUS

image476
Det blev inga shorts igår heller, men en liten brun utan sol-servett fick följa med hem för testning. Nu har jag ju faktiskt testat en del BUS-produkter med olika resultat så vad sägs om en miniguide? Dyker troligtvis upp här imorgon då jag tänkte använda servetten ikväll (för vi vet ju alla vad som händer imorgon).

Dålig start

Denna veckan började inte bra kan jag meddela er. Jag totalkraschade med cykeln i morse och har skrapsår som när jag skulle lära mig cykla. Därför har jag bestämt mig för att jag ska hitta (och köpa) de där slitna jeansshortsen jag tjatat om så länge nu. Inte för att jag kan använda dem med mina skrapsår & blåmärken, men det är ju alltid en tröst att ha dem i garderoben..

Beach 2008

image475

I år är det inte lika tydligt vilken trend som gäller på stranden som det var förra året. Baddräkten fungerar förstås i år också, likaså bandeaumodellen, annars är det nog blommigt som gäller precis som överallt annars. Nelly har hur mycket fint som helst, men jag känner att jag klarar mig på det jag redan har.

Lat? Jag?

Jag måste nästan erkänna att jag varit riktigt lat denna helgen - inte ett enda inlägg har jag klämt ur mig. Inte för att jag inte har hunnit, utan jag har helt enkelt inte orkat. Ibland är det faktiskt okej med paus.

Spana in den här tjejen förresten, så cool och bara 13 år. När jag var 13 var jag inte i närheten av så cool.


Kan inte låta bli att önska..

image474
Kunde inte låta bli att slänga ihop en önskeoutfit inspirerad av föregående inlägg men något mer avslappnad. Känns väldigt mig och passar dessutom både på stan, stranden och festen.

T-shirt: Mästaren på marint - Marc by Marc Jacobs
Shorts: Topshop (kan inte släppa tanken på ett par riktigt slitna jeansshorts)
Armband: Två söta från Cocoo
Clutch: Marc Jacobs

Gossip Girl

image473
Det spelas in nya avsnitt av Gossip Girl, och på New Yorks gator visar Leighton upp den snyggaste av alla outfits vi sett i serien hittills! Snacka om fullträff, jag blir så klart galet inspirerad! Hmm, jag har nog en sjömansskjorta någonstans..

Grattis bloggen!

Hoppsan, för tre dagar sedan firade bloggen visst ett år! Läskigt vad tiden går fort..


Om någon (mot förmodan) skulle vilja läsa mitt första riktiga inlägg kan ni göra det här. Vad tycker ni, har bloggen åtminstone förbättrats lite? Haha. Om inte annat så har min modekoll i alla fall gjort det.


Favorit: Kavajen

Nu när det blivit tillräckligt varmt vill jag inte använda någon annan jacka än min kavaj. Planerar att köpa ytterligare en i en annan modell för lite variation. Så fint till en lite avslappnad outfit, och jag föredrar att bära den ungefär såhär:

image472

T-shirt:
Min absoluta favorit i garderoben, från Filippa K
Jeans: Ju mer slitna - desto bättre, som dessa från True Religion
Heels: Burberry Prorsum
Väska: Marc B / Asos.com
Armband: Asos.com

Torsdag

image471
Idag har det varit fullt upp med skolan och årsmöte, och jag kände mig lite som en "busniess woman" i kavaj, svarta pumps och mina älskade pärlörhängen från D&G. Annars hade jag kunnat tänka mig detta:

Byxor:
Stella McCartney
Väska: Otroligt fin från Bally
Topp: Graham & Spencer
Pumps: Marc by Marc Jacobs
Örhängen: Mawi

Bugs & spiders

image470
Insekter och spindlar som jag vill ha dem - i broschform. Från Miu Miu och Marc Jacobs kommer de.

Önskeoutfit

image469
Idag hade det verkligen inte varit helt fel med denna outfit i vårvärmen, uppklätt utan att vara för fint för en vardag med skor och väska som klär ner.

Klänning: Roberto Cavalli
Skor: Gladiator-liknande sandaler från Oscar de la Renta
Väska: Chloés lagom snygga vardagsväska
Ring: Stor och blaffig från Kenneth Jay Lane

Så fin

image468
"Haha, jag är jättefin men du kan inte ha mig" - Så känns det när jag ser den grymt snygga spetsklänningen från Gina Tricot. Yes, jag har shoppingångest. Om den passar dig så passa på, den är ju ett kap!

Clothes can do art..

image467

Miss - igen

image466
Jag som verkligen hade ställt in mig på ett köp av den ursnygga jackan från Topshop idag, och så var den slut.. Just nu känns det som om jag missar alla plagg jag planerat att köpa, och jag gillar det inte! Det blev tröstshopping i form av underkläder från H&M som jag bloggade om häromdagen istället..

Wow!

Snacka om härlig söndag! Vilken sommarvärme det varit. Passade på att ta årets första fika på uteservering (barbent) och sedan gick det faktiskt att ligga och sola i bikini en stund på balkongen också. Det ryktas att det blir den varmaste sommaren i Sverige på 150 år, någon som vet om det stämmer?

Roberto Cavalli

image465
Vem skulle annars göra vårens vackraste klänningar?

Kate + AP is fabulous


Girls night in

image464
Det blev tjejkväll inne med M och Sex and the City! Hur många kvällar har inte den serien räddat? Nu vill jag bara sova..

P.S. Mamman min passade på att shoppa tex-free på Arlanda och köpte på sig två mascaror (Diors Blackout, förstås) och Kanebos rengöringsolja samt porrengöring åt mig, så nu klarar jag mig ett bra tag!

Hallå, solen?

Vad hände med solen och sommaren? I morse var det hur fint väder som helst och nu känns det som vinter all over again.. Jag tänker kura ihop mig i soffan i protest med en jätteportion pommes och inte gå utanför dörren mer idag! Kanske det blir en tur till solariet ändå, det piggar alltid upp och så är det dags att förbereda inför Mallorca i maj!

Cute undies

image463
Igår letade jag i timmar efter en ny BH, utan resultat (fröken petnoga här, ja). Vill ha nya, fina och färgglada underkläder inför våren. På internet däremot finns det hur mycket som helst, en uppdatering som denna där allt kommer från H&M går loss på 473 kr och 50 öre. (Det fina blommiga setet är tyvärr helt slutsålt..)

Babies

image462
Visst är det otroligt vackert med babyrunda magar? Tråkigt att Nicole bantade bort sin fort som bara den, hon kunde gott haft kvar lite mammakropp..

Jeansshorts

image461

Jag vill ha ett par riktigt slitna jeansshorts. De får gärna se ut som om de blivit använda var dag i ett år, och helst skall de vara kortkorta också. Nu när jag tränat som en galning tänker jag banne mig visa upp resultatet! Drar ni på er korta shorts i sommar eller föredrar ni ett par centimeter extra?

Missa inte..

image460
..premiären av sjätte säsongen utav Sex and the City om ca fem minuter på TV3. Värt att se även om man redan sett alla avsnitt eftersom det alltid finns inspiration att hämta ur Carries garderob.

Idag har det varit fullt upp hela dagen. Provade en ursöt spetsklänning på Gina Tricot, men som tyvärr inte satt snyggt över bysten, snacka om att jag blev besviken! Spring och prova den om du får chansen, den kanske passar dig bättre..

Sortera tvätt..

Tre fina högar ligger nu på mitt golv: Vanlig smutstvätt, kläder jag haft i stallet och kläder jag inte haft i stallet men som ändå är täckta utav hästhår. Sa någon att det börjar bli varmt? Jag tycker att pållen fäller lite väl mycket för min tvättmaskin just nu..

Sommardröm

image459
Om Forever21 öppnade butik i Sverige, lovar jag att de skulle konkurrera ut H&M på fem minuter. Så mycket fint och jag vågar knappt titta på priserna, med risk för att få en galen köplust. Jag har inte beställt något från dem ännu p.g.a. den höga frakten, men går man ihop ett gäng och delar på den handlar det inte om många kronor.. 

En outfit som denna hade passat perfekt en varm sommarnatt, på studenten eller på bröllopet. Kan bara tänka mig hur fint klänningen sitter på någon med lite former! Allt från Forever21, förstås.

Fokus på klacken

image458
Om du föredrar högklackat framför vårens tygskor och gladiatorsandaler - satsa på en galen klack.

Sandaler

image457
Jag är riktigt, riktigt sugen på ett par snygga sandaler till våren, helst gladiator och självklart låga. Det känns som om förra sommarens trend är ännu större i år. De snyggaste är självklart även de dyraste..
Från vänster: Oscar de la Renta, Roberto Cavalli, Burberry Prorsum och Bally

H&M kan!

image459
Blev riktigt positivt överraskad när jag bläddrade i H&M-katalogen som landade i brevlådan nyligen. Så mycket fint till så bra priser! Linnet i bustier-stil känns som ett perfekt basplagg, klänningen har ett otroligt vackert blommönster och titta bara på linnet! Det är helt underbart och finns på underklädesavdelningen för bara 129 kr ♥

Bloggverktyget krånglar en del, det är tydligen dags för plattformsbyte nu så bli inte förvånade om jag försvinner i några dagar..

En liten fågel viskade i mitt öra..

image455

Student 2008

image454
Fin klänning från Topshop för lite mindre än 800 kr. Finns även i en underbar blå färg. Bär den med:
Sandaler: Från Forever21, så slipper du traska runt i högklackat hela dagen
Hårband: Även det från Forever21, finns i sex färger
Clutch: Devi Kroell

Balenciaga

image453
Fint, men onaturligt - från Balenciaga. Inget jag vill ha på mig. Gillar dock deras mönster, hade varit urfint på en söt klänning. Lite mer min stil.

Underbara lördag

image452
Idag blir det myskväll hemma för min del, då det var utgång igår och då jag fortfarande inte är helt frisk. Hade jag gett mig ut på äventyr hade jag gärna gjort det i denna outfit!

Klänning: Narciso Rodriguez (Net-a-porter)
Jacka: Jeansjacka från Topshop, klipper man av den blir den ännu finare
Heels: Även de från Topshop
Armband: Jade Jagger, med dödskallar
Clutch: Sockersöt från Miu Miu

Igår blev det promenad hem i ösregn och Skåne-blåst, då uppskattade jag verkligen att jag tog jeans på mig istället för klänning som jag hade planerat.. Kläder efter väder heter det ju.

Hårband

image451
Kan man bli något annat än avundsjuk på tjejen? Hon passar verkligen bra i hårband, och en annan ser ju mest rolig ut.. Min lugg är i alla fall på utväxt nu, så hårband kanske, kanske är aktuellt om ett par månader? I wish, I wish, I wish.

H&M + Marimekko

image450
Idag finns resultatet från H&M's samarbete med Marimekko i butik. Jag har faktiskt inte varit och kikat eftersom jag inte är någon större användare utav mönstrade kläder. Däremot har jag kikat lite på internet, och dessa fyra plagg föll jag för direkt. Klänningen till höger och bikinin skulle jag till och med kunna använda! Har ni köpt något eller bara pillat lite på kläderna i butik?

För en lång, lång tid..

Nu är pojkvännen bortblåst med flygplanet, för en lång, lång tid (om man får citera Håkan). Tji fick jag som hade planer på ordentlig uppdatering i bloggen idag, jag kommer nämligen inte hem förrän sent inatt. Nu skall jag välja finkläder som fungerar att cykla hem i inatt, det blir svårt, som vanligt.. Detta hade ju passat lagom bra:
image449
Tunika: Matthew Williamson
Jeans: K Karl Lagerfeld
Skor: Heels från Miu Miu
Hårband och clutch: Forever21

Tisdag

Idag är sista dagen tillsammans med min pojkvän innan han åker. Vi har ätit middag ute och nu blir det mys framför tv:n resten av kvällen. Dagen till ära har jag dragit på mig en ordentlig förkylning.. Men snart är jag nog pigg och glad och tillbaka här i bloggen igen ♥

Cashmere Mafia

image448
Ni missar väl inte Cashmere Mafia på TV3 ikväll kl 21.00? En serie som är förvånansvärt bra, till skillnad från många andra serier i SATC-stil. Lipstick Jungle var ju en stor besvikelse enligt min smak.. 

Blommiga skor

image447
Jag är en sådan som nästan bara köper högklackade skor, men nu har jag insett att jag verkligen behöver ett par sköna skor som fungerar att gå i hela dagarna. Såg dessa två från Vagabond igår, för 400 resp. 550 kr. Är väldigt sugen på de vita tygskorna. Så sköna och så fina!

Saturday

image446
Jag hoppas att ni alla haft en lika härlig lördag som jag har, även om den bästa delen återstår. Jag har tillbringat halva dagen på stan, och andra halvan hemma med lite me-time. Har använt djuprengörande ansiktsmask och naglarna är fixade. Nu återstår bara plockning av ögonbrynen och en superkur med dagens fångst - hårinpackning från Kérastase. Bjuder på en bild på solbrillorna också, 99 pix fick jag dem för.

P.S.
Alla Gossip Girl-fans, missa inte kvällens bästa låt.

Preppy kavaj

image445
Lindex har en riktigt snygg preppy kavaj inne i sin webshop för ca 400 kr, lite billigare än Blake Livelys från Smyth och nästan lika snygg. Passar fint som vårjacka!

Att vilja ha men inte få..

Passade på att dra på mig kavajen för första gången i år och gå en shoppingrunda på stan. Hade spanat in en ursnygg klänning och en kjol som jag hade planer på att köpa, en ny mascara var det också dags för. Tror ni inte att alla tre var slutsålda? Snacka om maximal otur, men ett par röda wayfarerliknande solglasögon hittade jag i alla fall. Bild utlovas så fort som möjligt!


Ut i solen!

Strålande solsken ute, och när solbrillorna åker fram hänger Håkan som vanligt på! Så lyssna på denna underbara låten och ge er sedan ut i solskenet! ♥


Trött, tröttare, tröttast

image444

En stor nackdel med träning - man blir så jäkla trött. Jag skulle kunna somna precis här, just nu. Men det är så mycket som måste göras. Tvätt skall tvättas, plugg skall genomföras och mat skall ätas. Fy tusan för ordet måste. Helst vill jag leva i ett fotografi utav David Lachapelle. Ni måste erkänna att det ser rätt najs ut. Han har för övrigt utställning i Sverige snart.

Fashion News

image443
Nu är det bestämt att årets gästdesigner hos H&M är Comme des Garçons. Det kan nog bli riktigt intressant! Bilder ur årets höstkollektion från Style.com.

Test: Mineralrouge

image442
Har under en period testat Loréals Blush Minerals, en rouge som finns i sju olika färger. Jag har testat Soft Brown och Soft Rose (#40 och 60), en brun som skulpterar ansiktet och en rosa som ger en fräsch look.

Pris: 150 kr på Kicks
Effekt: Rougen är enkel att arbeta in i huden och ger färg som ser naturlig ut. Kunde gärna fått innehålla mer pigment då jag fått ta lite extra istället. Ett stort plus får den dock för att den är naturlig med sina mineraler och ger ett lika bra resultat som min favorit från Make up Store.
Hållbarhet: Sitter nästan hela dagen om man grundar med bara en dagkräm. Ännu bättre med en foundation som grund! Då klarar den utan problem hela partynatten.
Förpackning: Borsten som medföljer är väldigt liten och svåranvänd, men jag gillar ändå tanken med en borste till var förpackning och färg. Lite klurigt att få ut rougen genom de små hålen, men bra att man inte kan överdosera. Liten och smidig att ha med sig!
Betyg: 4 av 5, ett mineralrouge som utan tvekan håller samma klass som ett "vanligt" rouge. Jag gillar!

Ett tjockt täcke..

..ligger för tillfället över Lund. Men numera känns det tillfälligt, vilket är en helt underbar känsla! Om en stund bär det iväg till pållen, och då vore det ju trevligt om solen ville följa med mig! (Och som på beställning tittar den fram)

Rena rama turen är det att min pojkväns flykt till Mallorca sammanträffar med att våren kommer och pengar på kontot. Jag kanske överlever trots allt?

I love pink, so does H&M

image441
Knalliga färger är på tapeten i vår (kanske inte bokstavligt talat). H&M snappar som vanligt upp trenden fort och har hur mycket chockrosa som helst att bjuda på. Det bästa av allt är att alla prylar på bilden kostar under 100 kr!

27 Dresses

image440
I och med den ofrivilliga bloggpausen fick jag helt plötsligt en massa tid över, så jag passade på att se 27 Dresses. En typisk tjejfilm som faktiskt var väldigt gullig. Innehöll en del vackra klänningar och desto fler mindre vackra.. Värd att se tycker jag, även om den kanske inte blir en ny favorit..

För övrigt är det den 1 April idag och jag har hittills inte blivit lurad. Cashmere Mafia hade dessutom premiär igår och det var precis så bra som jag hade hoppats på. ♥

Back on track!

Eftersom blogg.se hade planer på att byta bloggplattform har det inte fungerat att blogga de senaste dagarna. Men nu verkar allt fungera igen! Den nya bloggplattformen får dock vänta ett tag till verkar det som..

RSS 2.0